Ledenbeleid Vereniging Achmea

Duurzaamheid en continuïteit belangrijker dan winst

Vereniging Achmea is ontstaan uit alle onderlinge maatschappijen en ziekenfondsen die zijn gefuseerd tot Achmea. De vereniging is voor 65% eigenaar en een belangrijke toezichthouder op Achmea. Iedereen die klant is bij 1 van de Achmea-merken is ook klantlid van de vereniging.

Coöperatieve verzekeraar

Achmea is een verzekeraar met een coöperatieve achtergrond. Hoe zie je dat terug in de onderneming van nu? Achmea is een niet-beursgenoteerde onderneming, waar het algemeen belang voorop staat. Want iedereen moet zich kunnen verzekeren tegen de risico's die het leven brengt. Die risico's draag je samen. Duurzaamheid en continuïteit zijn belangrijker dan winst. Vereniging Achmea speelt hierin een rol, omdat ze als grootste aandeelhouder het doel heeft de continuïteit van Achmea te beschermen. Achmea wil betrokken zijn bij de samenleving en een langetermijnrelatie met haar klanten. Ze doet dit onder andere door in gesprek te gaan met klanten en de rest van Nederland.

Het vertrouwen van klanten

Vereniging Achmea zet zich in voor de coöperatieve gedachte en het collectieve belang van de klanten. Waarom? Omdat we in de huidige economie het vertrouwen van onze klanten nodig hebben. De zekerheden binnen het zorg-, pensioen-, en sociale stelsel staan onder druk. Mensen hebben weinig vertrouwen in financiële instellingen. Coöperatief ondernemen staat voor algemeen belang, duurzaamheid en dienstbaar zijn als bedrijf. Hiermee bouwen we aan het vertrouwen. De ledenraad van Vereniging Achmea praat regelmatig met de leiding van het bedrijf over de ontwikkelingen binnen Achmea.

Volg Vereniging Achmea op Facebook

Meer weten over de activiteiten van de vereniging? Volg ons op facebook.com/verenigingachmea.
 

​Aanvullende informatie