Tandartsverzekering

De basisverzekering vergoed geen kosten voor ​de tandarts voor mensen van 18 jaar of ouder. Met onze tandartsverzekering verzekert u zich voor kosten voor de tandarts en mondhygiënist.
 
Bereken uw premie 
 

Wij hebben 2 tandartsverzekeringen

U kunt bij ons kiezen uit Tand Compact en Tand Royaal. Een aantal belangrijke vergoedingen vindt u hieronder. Voor Tand Royaal geldt een medische selectie. De premie verschilt per leeftijd. Wilt u een overzicht van de belangrijkste kenmerken van onze aanvullende zorgverzekeringen? Bekijk dan de informatiedocumenten over de zorgverzekeringen »​ 

Hieronder vindt u de premies voor 2019.

Aanvullende tandheelkundige verzekeringen​

Leeftijd ​0-17 jr ​18-29 jr ​​​30-44 jr ​45-64 jr ​​>65 jr
Tand Compact ​​€ 0 ​€ 13 € 15 ​€ 15 ​€ 15
Tand Royaal ​​€ 0​ ​€ 23 ​€ 31 ​€ 31 ​€ 31
Let op: De weergegeven premies zijn leeftijdsafhankelijke premies. Het kan zijn dat uw werkgever andere afspraken heeft gemaakt. Voor meer informatie verwijzen wij u naar uw werkgever.​ ​ ​ ​ ​ ​

​​


Goed om te weten over de tandartsverzekering

​​​​​​​​​​​​​​​​​​
 
  • ​​Bij de tandartsverzekering geldt geen eigen risico
  • Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor ​tandartskosten
  • Orthodontie (beugel) is vanuit de basisverzekering alleen in bijzondere gevallen​ verzekerd
  • Orthodontie tot 18 jaar vergoeden wij vanuit Tand Royaal: 75% tot maximaal € 2.000 (1-malig).​ Er geldt een wachttijd van 12 maanden. Dit betekent dat u tijdens de wachttijd premie betaalt, maar nog geen vergoeding krijgt voor de kosten van orthodontie.
​​​​​​​​​​​

​​ 
Tandartsverzekerin​​g: wat wordt er vergoed?

De hoogte van de vergoeding verschilt per pakket. Soms gelden er extra voorwaarden. Deze leest u in de voorwaarden 2019. Of bekijk het online vergoedingenoverzicht​.
​​ Tand Compact​ Tand Royaal​
​Controles
(C-codes)
​100% 100%​
​Vullingen en kiezen trekken, verdovingen, foto's
(V-codes en H-codes, A-codes en X-codes)
​100% 100%​
​Mondhygiëne
(M-codes)
75% 75%​
​Overige behandelingen
(Bijv. parodontologie)
​75% 75%​
​Maximaal vergoed per kalenderjaar ​€ 250 € 1.000

Tandartsverzekering: wat wordt niet vergoed?

In onze voorwaarden​​​ leest u precies welke voorwaarden en uitsluitingen er gelden.

X Abonnementen​​​ X Bleken van tanden en kiezen
X ​Niet nagekomen afspraken X ​Keuringsrapporten​
X Tandheelkundige verklaringen X Volledige narcose

​X
​ 
Een mondbeschermer

X ​Beslijpen en/of fluorideren melkelement (code M05)

X Cosmetische behandelingen​

X Mandibulair Repositie Apparaat (MRA): een prothese tegen snurken en de diagnostiek en de nazorg hiervoor​


X Gecompliceerde extractie (kies of tand trekken) door de kaakchirurg (wordt onder voorwaarden vanuit de basisverzekering vergoed)

​​Orthodontie (beugel): niet vanuit Tand Compact, wel vanuit Tand Royaal (zie hiervoor artikel 52 van de polisvoorwaarden)​​​​​

​X Kronen, bruggen, inlays en implantaten: niet vanuit Tand Compact, wel vanuit Tand Royaal (zie hiervoor artikel 51 van de polisvoorwaarden)​

Wijzer in geldzaken

Vragen over geldzaken? Of meer weten over verzekeringsproducten? Op www.wijzeringeldzaken.nl vindt u hierover betrouwbare en objectieve informatie.

Vraag en antwoord​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​
Nee, voor de tandartsverzekering geldt er geen eigen risico. De tandartsverzekering vergoedt echter niet altijd alle zorg voor de volle 100%. Bekijk alle vergoedingen​ voor de verschillende soorten zorg aan mond en tanden.​
Ja, voor Tand Royaal geldt een medische selectie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Is er veel mondzorg nodig? Dan kunnen wij Tand Royaal helaas niet aanbieden. Lees hier meer over medische selectie​.​

​​​​​Bereken uw premie

Ja, als u bij een collectiviteit zit, krijgt u korting op uw aanvullende verzekering. Hoe hoog de korting is hangt af van uw collectiviteit. 

​​​​​​​​​​​​​​​Bereken uw premie
Dat verschilt per persoon. Heeft u vaak tandartskosten? Dan is het natuurlijk slim om u hiervoor te verzekeren. Maar heeft u een sterk gebit? En nooit klachten? Dan zijn de kosten voor een aanvullende verzekering in verhouding wel erg hoog. 

Daarom bieden wij 2 verzekeringen aan: Tand Compact en Tand Royaal.
  • Vanuit Tand Compact vergoeden wij alleen de meest voorkomende behandelingen, zoals controles, gebitsreiniging en vullingen, tot een maximum van € 250 per kalenderjaar.
  • Tand Royaal is onze uitgebreide tandartsverzekering. Er geldt in 2019 een maximale vergoeding van € 1.000 per kalenderjaar. En voor kronen, bruggen en implantaten vergoeden wij maximaal 75% tot € 750 per kalenderjaar. 
Een gezonde mond is belangrijk voor uw gezondheid. Daarom adviseren wij u om goed voor uw tanden te zorgen en regelmatig naar de tandarts te gaan.