Basisverzekering

In Nederland is de basisverzekering verplicht. Iedereen wordt voor de basisverzekering geaccepteerd. De overheid bepaalt welke zorg hierin zit. Dit is dus bij elke verzekeraar hetzelfde. Elke basisverzekering dekt onder andere:

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
  • ​Huisarts​​
  • Medische specialisten​
 • ​Geneesmiddelen
 • Ziekenvervoer
 • Verloskundige zorg
 • Kraamzorg​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Wij hebben 1 basisverzekering

Onze basisverzekering heet de OZF Zorgpolis. De OZF Zorgpolis is een naturapolis. Dit betekent dat u 100% vergoed krijgt bij alle door OZF gecontracteerde zorgverleners.​


Wat wordt w​el en niet vergoed vanuit de basisverzekering? 

​​Wel vergoed

 • ​​​​Uw huisarts​​
 • Behandeling in het ziekenh​uis
 • Medische specialisten
 • Medicijnen
 • Ambulance en ander ziekenvervoer
 • Kraamzorg en verloskundige hulp
 • Tandartskosten tot 18 jaar
 • Fysiotherapie tot 18 jaar​
 • Psychologische hulp

Niet vergoed (onder andere)

X Fysiotherapie bij niet-chronische aandoeningen
 
X Tandartskosten na 18 jaar

X Orthodontie

X Alternatieve geneeswijzen

X Kraampakket

X Steunzolen
​Bekijk ​of de zorg die u nodig heeft wordt vergoed ​​​​​​​​​​​​​​​​​Zoek uw specifieke vergoeding

Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie

Het verplicht eigen risico is € 385. U kunt bovenop het verplicht eigen risico kiezen voor een vrijwillig eigen risico, tot maximaal € 885 in totaal. 

Uw eigen risico € 385​ ​€ 485 ​€ 585 ​€ 685 ​€ 785 ​€ ​885
U bespaart per maand​ ​€ 0 ​€ 4 ​€​​ 8 ​€ 12 ​€ 16 ​€ 20

​​​​​​​​​Bereken uw premie​ ​
Of lees meer over​ het eigen risico​

Zeer ruime keuze uit zorgverleners

U wilt kunnen kiezen uit de beste zorg bij u in de buurt. Door ons zeer ruime aanbod gecontracteerde zorgverleners krijgt u altijd kwalitatief uitstekende zorg. Wilt u toch naar een andere zorgverlener? Dan krijgt u mogelijk een lagere vergoeding.

Wat zijn de gevolgen als wij geen contract hebben met een zorgverlener?

Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk zorgverleners te contracteren. Het kan voorkomen dat wij geen afspraken met een zorgverlener maken als een zorgverlener niet wil of kan voldoen aan de afspraken die wij met hen willen maken over kwaliteit, patiëntveiligheid en prijs. Als u er toch voor kiest om naar een zorgverlener te gaan waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt, en u heeft de OZF Zorgpolis, dan vergoeden wij 75% op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. In de zorgzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Meer informatie over de polissen kunt u lezen in de voorwaarden​.
 
Hier vindt u meer informatie over de hoogte van deze lagere vergoedingen.

Wanneer heeft u bij niet-gecontracteerde zorg wel recht op vergoeding zoals bij gecontracteerd​e zorg? 
Als w​ij zorg onvoldoende hebben ingekocht en de gecontracteerde zorgverlener of zorginstelling de zorg niet op tijd kan leveren.

Wijzer in geldzaken

Vragen over geldzaken? Of meer weten of verzekeringsproducten?
Op www.wijzeringeldzaken.nl vindt u hierover betrouwbare en objectieve informatie.

​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​
U zou kunnen zeggen: als er geen extra zorg nodig is (zoals bijvoorbeeld fysiotherapie of een bezoek aan de tandarts), dan is een basisverzekering voldoende. Houd u er wel rekening mee dat u voor bepaalde onverwachte kosten geen vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering? Bijvoorbeeld wanneer u ziek wordt in het buitenland en terug moet worden gebracht naar Nederland.

Wilt u weten wat er veranderd is in 2017? Wij hebben de veranderingen voor 2017​ voor u op een rijtje gezet. 

Bij fysiotherapie tot 18 jaar worden 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Bent u boven de 18 jaar, dan krijgt u geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Fysiotherapie wordt in de meeste gevallen alleen vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De volledige vergoeding voor fysiotherapie vanaf 18 jaar vindt u in ons vergoedingenoverzicht​

De pil wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als u onder de 21 bent of een andere medische indicatie heeft. In alle andere situaties wordt de pil vergoed uit de aanvullende verzekering. De volledige vergoeding voor anticonceptie vindt u in het vergoedngenoverzicht​.

Spoedeisende zorg in het buitenland wordt vanuit de basisverzekering vergoed tot maximaal het tarrief dat in Nederland geldt. In bepaalde landen zijn de kosten hoger dan in Nederland. Met een aanvullennde verzekering voorkomt u dat u voor onverwachte zorgkosten komt te staan. In ons vergoedingenoverzicht vindt u alles over vergoedingen in het buitenland.

OZF is onderdeel van Achmea. Achmea heeft meer zorgmerken dan alleen OZF. Wij hebben een tabel voor u opgesteld waarmee u basisverzekeringen van Achmea kunt vergelijken (pdf). ​