Veranderingen voor 2019

Uw zorgverzekering in 2019

In 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid met een aantal vergoedingen. Ook de inhoud van de aanvullende verzekeringen wijzigt. Het verplicht eigen risico blijft € 385. Wilt u weten wat er in 2019 allemaal verandert? Op deze pagina hebben wij de belangrijkste zaken op een rij gezet.

​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​

Het eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft € 385. De overheid bepaalt de hoogte van het verplicht eigen risico. Het geldt alleen voor de basisverzekering. Niet voor de aanvullende (tandarts)verzekeringen.

Alles over eigen risico »​

De premies voor 2019 zijn bekend

De premie voor de basisverzekering is vastgesteld op € 126,95 bruto per maand. Dat is de premie zonder korting. Lees hier het persbericht. Ook zijn de premies voor de aanvullende verzekeringen bekend.  

Bekijk het premieoverzicht 2019 »

Verwar het eigen risico niet met een eigen bijdrage

Iedereen van 18 jaar en ouder die zorg krijgt uit de basisverzekering, betaalt voor de meeste zorg verplicht eigen risico. Voor sommige zorg uit de basisverzekering betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.

Verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage »​

Sommige vergoedingen veranderen

In 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid met een aantal vergoedingen. En een aantal vergoedingen vervalt.  Ook in onze aanvullende verzekeringen hebben wij wijzigingen doorgevoerd. Wat komt erbij? En wat gaat eruit? 

Naar de veranderingen »​​


Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. 

Heeft u recht op zorgtoeslag?​ 

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Betaal het verplicht eigen risico van € 385 in 12 termijnen. U kunt dit aanvragen tot 31 december 2018. Het gespreid betalen gaat in vanaf 1 januari 2019. Vraagt u het na 31 december aan? Dan start de regeling een jaar later. 

Vraag gespreid betalen eigen risico aan

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Wist u dat er manieren zijn om te besparen op uw eigen risico?

​​