Veranderingen voor 2018

Wat verandert er volgend jaar?

Elk jaar zijn er veranderingen in uw zorgverzekering. Ook in 2018. Op Prinsjesdag maakt de overheid bekend wat er wel en niet in de basisverzekering valt. Ook bepaalt zij de hoogte van het verplicht eigen risico. Op deze pagina vindt u meer informatie over de zorgverzekering in 2018. 

​​​​​​​​​​​​

Premies 2018

Uiterlijk 12 november moeten zorgverzekeraars de hoogte van de zorgpremie bekend maken. Deze datum is door de overheid bepaald en geldt voor alle zorgverzekeraars.

Alle premies op een rij​

Premies en reserves

Sinds 2008 is de premie gemiddeld minder gestegen dan de zorgkosten. Dat betekent dat de zorgkosten hoger zijn dan er aan premie binnenkomt. We zetten reserves in om dit verschil bij te leggen. Hoe werkt dat precies?

Hoe is de premie opgebouwd?

Verplicht eigen risico in 2018

Jaarlijks bepaalt de overheid de hoogte van het verplicht eigen risico. Iedereen van 18 jaar of ouder heef​t een verplicht eigen risico voor de basisverzekering. De hoogte van het eigen risico voor 2018 is nog niet bekend. Ook in 2018 kunt u ervoor kiezen om uw eigen risico gespreid te betalen.

Basispakket wordt in 2018 verder uitgebreid

Ook in 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed.

Naar de Rijksoverheid​