Veranderingen voor 2018

​Wat verandert er volgend jaar?

Elk jaar zijn er veranderingen in uw zorgverzekering. Ook in 2018. Op Prinsjesdag heeft de regering haar plannen voor uw basisverzekering bekend gemaakt. Welke zorg wordt volgend jaar vergoed? En wat wordt uw eigen risico? Op deze pagina vindt u meer informatie. 

​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​

Uw eigen risico in 2018: € 385

Ieder jaar bepaalt de overheid de hoogte van het verplicht eigen risico. Het verplicht eigen risico blijft in 2018 € 385. Ook in 2018 bieden wij u de mogelijkheid om het verplicht eigen risico​ gespreid te betalen. Dat kan in 12 maandelijkse termijnen. 

Vraag gespreid betalen eigen risico aan »​

De nieuwe premies 2018 zijn bekend

De bruto premie voor de basisverzekering hebben wij vastgesteld op € 119,45 per maand. Dat is de premie zonder korting. Ook de premies van de aanvullende verzekeringen zijn bekend. 

Alle premies op een rij »

Verschil tussen eigen risico en eigen bijdrage

Iedereen van 18 jaar en ouder die zorg krijgt uit de basisverzekering, betaalt voor de meeste zorg verplicht eigen risico. Voor sommige zorg uit de basisverzekering betaalt u een wettelijke eigen bijdrage.

Verwar het eigen risico niet met een eigen bijdrage »​

Nieuwe vergoedingen in de basisverzekering

Ook in 2018 komt er een aantal vergoedingen bij in de basisverzekering. Er verdwijnen geen vergoedingen uit de basisverzekering. Bekijk ook de veranderingen in de aanvullende verzekeringen. 

Bekijk alle uitbreidingen »​​


Zorgtoeslag gaat omhoog

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. De maximale zorgtoeslag gaat omhoog voor deze huishoudens. 

Heeft u recht op zorgtoeslag?​ 

Premies en reserves

Sinds 2008 is de premie gemiddeld minder gestegen dan de zorgkosten. Dat betekent dat de zorgkosten hoger zijn dan er aan premie binnenkomt. We zetten daarom reserves in om dit verschil bij te leggen. Hoe werkt dat precies? 

Hoe is de premie opgebouwd?​

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Wist u dat er manieren zijn om te besparen op uw eigen risico?

​​