Gespreid betalen eigen risico

In 12 maandelijkse termijnen

Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het eigen risico sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. U kunt bij ons het wettelijk verplicht eigen risico in 12 maandelijkse termijnen betalen. Tegelijk met uw premie. Zo weet u iedere maand precies waar u aan toe bent.

U kunt gespreid betalen aanvragen als u:​

  • 18 jaar of ouder bent voor 1 januari 2019
  • De verzekeringnemer ben​t

Hoe vraag ik gespreid betalen aan?

Aanmelden voor gespreid betalen in 2019 is niet meer mogelijk. Wilt u alvast voor 2020 gepreid betalen aanvragen? Neemt u dan contact op met onze Klantenservice​.​ 

Veelgestelde vragen

​​​​​
​U betaalt het verplicht eigen risico in 12 maandelijkse termijnen. In 2018 betaalt u € 32,08 per maand. In 2019 blijft dit bedrag gelijk.

Meldt u meer gezinsleden aan? Dan betaalt u ook voor hen ditzelfde bedrag per maand. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt, betaalt u de maandelijkse termijn. ​​
​Heeft u het verplicht eigen risico aan het einde van het jaar niet opgemaakt? Dan betalen wij het bedrag dat nog openstaat aan u terug. Dit doen wij dan uiterlijk 1 juli van het jaar erop. Dan zijn de meeste nota's van het vorige jaar verwerkt. Dat is belangrijk om een goede eindafrekening te kunnen maken.
Wij sch​rijven het bedrag tegelijk met uw premie af. 
Nee, u krijgt​ hiervan geen bericht. Wel kunt u uw actuele overzicht altijd inzien op Mijn OZF​
​Aanvullende informatie: