OZF start vervolgonderzoek Freestyle Libre

OZF start in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland en Isala een vervolgonderzoek om de meerwaar​de van de Freestyle Libre voor gebruikers te bestuderen.

Mensen met diabetes die verzekerd zijn bij OZF en voldoen aan een aantal voorwaarden, kunnen meedoen aan het onderzoek. OZF betaalt dan de helft van de kosten voor het gebruik van de Freestyle Libre. Naar schatting komen zo’n 4.000 verzekerden daarvoor in aanmerking. Aan de deelnemers van het onderzoek vragen we om hun ervaringen in te vullen in een register. De verzameling gegevens in dit register is noodzakelijk omdat zo inzichtelijk wordt hoe deze innovatieve ontwikkeling bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de gebruikers en mogelijk zelfs aan een vermindering van de zorgkosten. 

Zelf gegevens en ervaringen vastleggen in een register

Om de effecten op kwaliteit en kosten van de Freestyle Libre voor een langere termijn bij een grotere groep gebruikers te onderzoeken, starten we nu het register waar de gebruikers zelf hun gegevens en ervaringen kunnen vastleggen. De verzamelde gegevens zijn niet inzichtelijk voor OZF. Met de Diabetesvereniging Nederland, Isala en de Nederlandse Diabetes Federatie worden afspraken gemaakt over het beheer van de data om de privacy te waarborgen.

Freestyle Libre in de basisverzekering 

Op termijn hopen we met de informatie uit het register aan te tonen dat de Freestyle Libre een hulpmiddel is dat opgenomen zou moeten worden in de basisverzekering. Verzekerden van OZF die meewerken aan dit register, helpen daarmee zichzelf en mensen met diabetes die mettertijd de Freestyle Libre willen gaan gebruiken.

​​​​​​​​​​Lees hier alles over de Freestyle Libre​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​