Vaccinaties, consulten en geneesmiddelen

Informeer vóór vertrek naar de gezondheidsrisico's

Tijdens een verblijf in het buitenland kunt u te maken krijgen met infectieziekten die in Nederland (bijna) niet voorkomen. Infectieziekten kunnen op verschillende manieren worden verspreid. Bijvoorbeeld via besmet voedsel en drinkwater, maar ook door muggen, teken en zoogdieren. Het is verstandig dat u zich vóór vertrek op de hoogte stelt van de gezondheidsrisico's en de eventueel benodigde vaccinaties (inentingen) haalt.

Advies door Coördinatiecentrum Reizigersadvies (LCR)

Vanuit onze aanvullende verzekeringen AV Compact en AV Royaal vergoeden wij noodzakelijke consulten, vaccinaties en geneesmiddelen in verband met een reis naar het buitenland.
 
Met noodzakelijk bedoelen wij de inentingen en/of preventieve geneesmiddelen die volgens het advies van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvies (LCR) noodzakelijk zijn. Op de website www.lcr.nl/landen ziet u per land precies welke inentingen en/of geneesmiddelen geadviseerd worden.

Krijgt u preventief geneesmiddelen? Of wordt u preventief gevaccineerd ?

Bijvoorbeeld tegen malaria, gele koorts, rabiës of hepatities (A of B)? Deze medische zorg wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u AV Compact of AV Royaal? Dan is de vergoeding:
  • 100% vanuit AV Compact of AV Royaal bij een door ons gecontracteerde instelling. Bekijk gecontracteerde aanbieders in de Zorgzoeker​.
  • Maximaal € 75 per kalenderjaar vanuit AV Compact bij een niet-gecontracteerde instelling.
  • Maximaal € 100 per kalenderjaar vanuit AV Royaal bij een niet-gecontracteerde instelling.
 
​​​​