Bewijs van verzekering

Is uw zorgpas voldoende?

In het buitenland heeft u een wettelijk bewijs van verzekering nodig. Maar niet elk land erkent uw zorgpas. Controleer daarom voor vertrek welk verzekeringsbewijs​ nodig is.

De achterkant van uw zorgpas is de European Health Insurance Card (EHIC)

De EHIC is persoonsgebonden en gratis. Met de EHIC laat u zien dat u bij ons voor zorgkosten verzekerd bent. De geldigheidsduur staat rechtsonder op de achterkant van uw zorgpas. 

Waar heeft u recht op met de EHIC?

U heeft recht op spoedeisende zorg die in het wettelijke verstrekkingenpakket zit, als u verblijft in:

  • de EU
  • IJsland
  • Liechtenstein
  • Noorwegen
  • Zwitserland
  • Australië

Dit recht heeft u op basis van de Europese Verordening (EG) nr. 883/2004 van het Europees Parlement. Uw basisverzekering moet geldig zijn op het moment van de behandeling. De EHIC is niet bedoeld voor planbare zorg.

Wat krijgt u betaald met de EHIC?

U krijgt dezelfde vergoeding als inwoners van het land waar u verblijft. 

U betaalt ook dezelfde eigen bijdragen. Krijgt u een nota voor een eigen bijdrage? Stuur deze dan naar ons op. Wij kijken dan of wij de eigen bijdrage betalen.

Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?

Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het wettelijke verstrekkingenpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet.

Informatie over de Europese Ziekteverzekeringskaart (EHIC)

Op de website van de Europese Commissie vindt u meer informatie over de EHIC. Ook leest u hoe u de kaart gebruikt en hoe u de kaart in verschillende landen kunt herkennen. 

​​