Taxi bestellen

Zorg voor toestemming

Bent u van plan om met de taxi te reizen? Zorg voor toestemming van onze Vervoerslijn. Meer inform​atie vindt u op de pagina over toestemming vragen.
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Belangrijke wijziging vanaf 1 januari 2020

Wilt u na 1 januari 2020 met de taxi, ​bijvoorbeeld naar het ziekenhuis? Dan heeft u toestemming nodig van de Vervoerslijn van Zilveren Kruis. Vervolgens kunt u contact opnemen met de Zorgvervoercentrale Nederland (ZCN). ZCN regelt het zittend ziekenvervoer voor Zilveren Kruis. Vanaf maandag 9 december kunt u hiervoor contact opnemen met ZCN. 

​Op de website van Zilveren Kruis vindt u alle informatie en de contactgegevens van ZCN.

Zoek en bestel uw taxi​

U heeft toestemming? Dan kunt u zelf een taxi bestellen. Zoek hier op met welk taxibedrijf in uw buurt u een afspraak kunt maken. Ook voor wijzigingen of vragen belt u direct met het taxibedrijf.​​​​​

Zoek

Belangrijk om te weten:

  • Bestel een taxi minstens 24 uur van tevoren
  • U hoeft de taxirit niet te betalen
  • De chauffeur is uiterlijk 15 minuten voor of na de afgesproken tijd aanwezig. Bent u niet aanwezig, dan vertrekt de taxi zonder u.
  • De chauffeur haalt u op bij de voordeur. Woont in u in een flat? Dan bij de portiekdeur. Bij een zorginstelling haalt de chauffeur u op in de centrale hal.
  • U reist met meerdere personen in de taxi. De rit kan hierdoor langer duren, maar nooit meer dan 30 minuten extra.
  • Sta na uw behandeling op de afgesproken tijd in de centrale hal van de zorginstelling. Weet u deze tijd niet? Bel na uw behandeling dan met het taxibedrijf dat u die dag heeft gebracht voor een nieuwe afspraak. U wordt binnen een half uur na de afgesproken tijd opgehaald.

Vaker een taxi bestel​len

Wilt u dezelfde rit? U kunt direct contact opnemen met het taxibedrijf waaraan u gekoppeld bent. Vertrekt u vanaf een ander adres of heeft u een andere bestemming? Hiervoor heeft u opnieuw toestemming nodig van de Vervoerslijn.​

Een taxi bestellen bij een niet-gecontracteerd taxibedrijf

Als u een taxi bestelt bij een taxibedrijf waar we geen afspraak mee hebben, betaalt u zelf de taxirit. Vervolgens stuurt u ons het declaratieformulier reiskosten taxivervoe​r. Wij betalen aan u. De vergoeding is lager bij een niet-gecontracteerde taxivervoerder​​. De Vervoerslijn weet of er een afspraak is met een taxibedrijf.

​​​​​​​​​​​​