​​​​​​​

​​Gecombineerde leefstijlinterventie 18 jaar of ouder​

Vergoeding 2019          

Heeft u last van overgewicht of obesitas? OZF heeft een vergoeding voor een gecombineerde leefstijlinterventie uit de basisverzekering. U leert onder begeleiding uw eetgewoontes te verbeteren, meer te bewegen en dit vast te houden. Het programma duurt 2 jaar. ​​

Opbouw vergoeding


​Basisverzekering​ 100%

AV Compact geen extra vergoeding
​AV Royaal geen extra vergoeding                                           
Eigen risico U betaalt geen eigen risico
​​​​​​
​​​​

​U krijgt minder vergoed bij een niet-gecontracteerde zorgverlener

Met een niet-gecontracteerde zorgverlener​ hebben wij geen afspraken. Kiest u voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan krijgt u minder vergoed.

De vergoeding is voor mensen

  • Van 18 jaar of ouder met een matig verhoogd of sterk verhoogd risicoprofiel volgens de Zorgstandaard Obesitas van Partnerschap Overgewicht Nederland (PON).

U heeft een verwijzing nodig

Vraag de verwijzing aan uw huisarts.

Wat vergoeden wij niet

Wij vergoeden GLI niet als u volgens uw huisarts een licht verhoogd of extreem verhoogd risicoprofiel heeft volgens de Zorgstandaard Obesitas van Partnerschap Overgewicht Nederland (PON). 

Er gelden aanvullende voorwaarden bij een niet-gecontracteerde zorgverlener

Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan heeft u vooraf toestemming nodig. Uw zorgverlener moet toestemming aanvragen​. Bij deze aanvraag moet de naam en verwijsbrief van de huisarts, de naam en AGB-code van de zorgverlener en de naam van het GLI programma meegestuurd worden.

Waar kunt u terecht?

U kunt naar een gecontracteerde zorgverlener die werkt met een effectief GLI-programma dat geregistreerd is in het kwaliteitsregsiter Loket Gezond Leven. U vindt gecontracteerde zorgverleners in onze Zorgzoeker​.

​​