Vragen over tegemoetkoming van reiskosten IJsselmeerziekenhuizen

Compensatieregeling vervoerskosten

Patiënten van MC IJsselmeerziekenhuizen die door het faillissement voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis in de regio, kunnen te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Wij hebben onze klanten tot 1 juli geholpen in deze bijzondere situatie. Daarom zijn we hen tot 1 juli 2019 tegemoet gekomen in de vervoerskosten die zij moesten maken bij behandeling in een ander ziekenhuis.

Voor wie geldt de compensatieregeling?

De compensatieregeling vervoerskosten geldt voor alle verzekerden van Zilveren Kruis, ZieZo, Interpolis, Pro Life, FBTO, OZF, Avéro Achmea en De Friesland die al in behandeling waren bij MC IJsselmeerziekenhuizen. En voor verzekerden die in Flevoland en in de Noordoostpolder wonen maar voor behandeling niet in MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen blijven omdat de behandeling door een ander ziekenhuis is overgenomen. De tegemoetkoming geldt ook voor de bezoekers als de verzekerde in het ziekenhuis ligt.

Tot wanneer geldt deze compensatieregeling?

De tijdelijke compensatieregeling vervoerskosten was mogelijk tot 1 juli 2019.

Geldt de compensatievergoeding voor alle vormen van vervoer?

De compensatieregeling geldt voor alle vormen van vervoer (gecontracteerd taxivervoer, eigen vervoer, openbaar vervoer of ongecontracteerd taxivervoer).

Heeft u nog vragen?

Dan kunt u bellen met de Vervoerslijn. U bereikt de Vervoerslijn op (071) 365 4 154 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.
​​​​​