Vragen over tegemoetkoming van reiskosten IJsselmeerziekenhuizen

Compensatieregeling vervoerskosten

Patiënten van MC IJsselmeerziekenhuizen die door het faillissement voor hun zorg verder moeten reizen naar een ander ziekenhuis in de regio, kunnen te maken krijgen met hogere vervoerskosten. Wij willen onze klanten helpen in deze bijzondere situatie. Daarom komen we hen tot 1 juli 2019 tegemoet in de vervoerskosten die zij moeten maken bij behandeling in een ander ziekenhuis.

Voor wie geldt de compensatieregeling?

De compensatieregeling vervoerskosten geldt voor alle verzekerden van Zilveren Kruis, ZieZo, Interpolis, Pro Life, FBTO, OZF, Avéro Achmea en De Friesland die al in behandeling waren bij MC IJsselmeerziekenhuizen. En voor verzekerden die in Flevoland en in de Noordoostpolder wonen maar voor behandeling niet in MC IJsselmeerziekenhuizen kunnen blijven omdat de behandeling door een ander ziekenhuis is overgenomen. De tegemoetkoming geldt ook voor de bezoekers als de verzekerde in het ziekenhuis ligt.

Tot wanneer geldt deze compensatieregeling?

De tijdelijke compensatieregeling vervoerskosten is verlengd en geldt tot 1 juli 2019.

Geldt de compensatievergoeding voor alle vormen van vervoer?

De compensatieregeling geldt voor alle vormen van vervoer (gecontracteerd taxivervoer, eigen vervoer, openbaar vervoer of ongecontracteerd taxivervoer).

Wilt u gebruik maken van de compensatieregeling?

Klanten zijn persoonlijk geïnformeerd over de regeling en de manier van declararen. Heeft u vervoerskosten die u moet maken voor de behandeling in een ander ziekenhuis? Dan kunt u bellen met de Vervoerslijn. U bereikt de Vervoerslijn op (071) 365 4 154 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur. De tijdelijke compensatieregeling vervoerskosten is verlengd en geldt tot 1 juli 2019.
​​​​​