Mijn OZF

​​Regel uw verzekeringszaken in Mijn OZF

Met DigiD logt u veilig in op Mijn OZF. Alleen u kunt op deze manier uw gegevens bekijken. U logt in 2 stappen in. Als 1e stap gebruikt u DigiD. Als 2e stap kiest u voor een controle met sms of voor de DigiD-app. Zo maakt u via DigiD gebruik van een beveiligde verbinding. Nog geen DigiD? Vraag het aan. ​​​​​​

U logt altijd in met 2 stappen

U logt bij OZF in met DigiD. Daarna krijgt u nog een sms of gebruikt u de DigiD-app als extra controle. Door op deze manier in 2 stappen in te loggen kunnen internetcriminelen niet bij uw privacygevoelige informatie komen. Zelfs niet als ze toch uw gebruikersnaam en wachtwoord weten. Alle Nederlandse verzekeraars vragen u daarom om altijd met 2 stappen aan te melden.

Zo werkt inloggen met sms-controle

Wilt u inloggen met sms-controle? Vraag sms-controle aan op Mijn DigiD​ als u nog geen sms-controle heeft. Dit kan met uw mobiele of vaste telefoonnummer. Bij het inloggen kiest u voor ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’. U ontvangt een sms op het gekozen telefoonnummer.​

Zo werkt inloggen met de DigiD-app

Wilt u inloggen met de DigiD-app? Download de app in de Play Store (Android) of App Store (iOS). Om de app te gebruiken, activeert u deze 1 keer met een sms-controle.

De app geactiveerd? Kies bij het inloggen in Mijn OZF voor 'Ik wil inloggen met de DigiD-app'. Op uw beeldscherm ziet u een QR-code. Deze scant u met de camera van uw mobiele telefoon. U volgt de stappen op uw telefoon. Logt u in op uw telefoon? Dan opent u direct de DigiD-app.

Mijn OZF veilig afsluiten

U blijft automatisch 15 minuten ingelogd op Mijn OZF. Gebruikt iemand anders na u de computer? Sluit dan veilig af door zelf uit te loggen. Klik daarvoor op 'uitloggen' rechtsboven in uw scherm.

Veelgestelde vragen

​Sms-controle vraagt u aan bij DigiD. Ga op Mijn DigiD naar 'Extra controle via sms instellen' en kies voor 'Controle via sms aanvragen'. 

Nee. Deze optie bestaat niet meer. U logt altijd in met 2 stappen. Dit om uw privacygevoelige gegevens zo veilig mogelijk te bewaren.

Logde u eerder in met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord? Of heeft u ingesteld om een half jaar zonder sms in te loggen? Ook dan gebruikt u voortaan sms-controle of de DigiD-app.

Ook zonder mobiele telefoon kunt u in 2 stappen inloggen. U kunt sms-controle aanvragen op Mijn DigiD​ met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.
En hoe kan ik zorgzaken regelen voor andere verzekerden op mijn polis? Bijvoorbeeld uw gezinsleden? Dan heeft u soms een machtiging​ nodig.
​Op de website van DigiD​ vindt u onder het kopje 'Vraag en antwoord' de meest gestelde vragen .​
      

​​​