Veilig inloggen met DigiD

Uw gegevens goed beschermd

Met DigiD logt u veilig in op Mijn OZF. Alleen u kunt op deze manier uw persoonlijke gegevens bekijken. U maakt via DigiD ook gebruik van een beveiligde verbinding. Nog geen DigiD? Vraag het aan

Vraag sms-controle aan

Veel van onze verzekerden loggen al in met sms-controle. Kunt u nog geen sms-controle kiezen? Vraag dan sms-controle aan op Mijn DigiD​. Dit kan met uw mobiele of vaste telefoonnummer. U voorkomt daarmee beperkte toegang tot uw persoonlijke omgeving online.


Zonder sms-controle

U kunt beperkt uw gegevens inzien en wijzigen zonder sms-controle.

  • uw zorgverbruik
  • stand van uw eigen risico​
  • uw pakket bekijken en wijzigen

​​​ Naar Mijn OZ​F​

Geen sms-controle? Vraag het aan.

Log in met sms voor al uw gegevens

Samen zorgen we er voor dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn. Gegevens over de zorg die u krijgt zijn extra privacygevoelig en alleen voor uw ogen bestemd. U wilt natuurlijk niet dat uw gegevens in de handen vallen van internetcriminelen. Die proberen door phishing uw persoonlijke gegevens te achterhalen. Wij vinden het daarom belangrijk dat uw gegevens extra goed beschermd zijn. Dit hebben wij afgesproken met alle zorgverzekeraars samen.

Wij vragen daarom van u om in 2 stappen in te loggen. Dat betekent dat u inlogt met uw wachtwoord én een sms-code. Criminelen die uw gebruikersnaam en wachtwoord achterhalen kunnen op deze manier toch niet bij uw persoonlijke gegevens.

Mijn OZF veilig afsluiten

U blijft automatisch 15 minuten ingelogd op Mijn OZF. Gebruikt iemand anders na u de computer? Sluit dan veilig af door zelf uit te loggen. Klik daarvoor op 'uitloggen' rechtsboven in uw scherm.

Veelgestelde vragen​

Sms-controle vraagt u aan bij DigiD. Log in op Mijn DigiD en ga naar 'Extra controle via sms instellen'. Kies vervolgens voor 'Controle via sms aanvragen'.

Op uw eigen telefoon of laptop hoeft u niet elke keer in te loggen met sms-controle. Wij hebben daarvoor wel toestemming nodig om een cookie te plaatsen. De sms-code is dan een half jaar geldig voor dit apparaat. Geef alleen toestemming als u een vertrouwd apparaat gebruikt. Maakt u gebruik van een openbare computer? Geef dan geen toestemming.​

Ook zonder mobiele telefoon kunt u sms-controle gebruiken. U kunt sms-controle aanvragen op Mijn DigiD​ met uw vaste telefoonnummer. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.​

U kunt de DigiD app gebruiken. Met de DigiD app heeft u ook toegang tot al uw gegevens. U logt in met een door u goedgekeurd apparaat én een inlogcode of QR-code. 

U kunt de DigiD app alleen gebruiken als u ook sms-controle aanvraagt. Kunt u nog geen sms-controle kiezen? Vraag dan eerst sms-controle aan op Mijn DigiD.
Wilt u dat uw partner of mantelzorger voortaan uw zorgzaken regelt? Of wordt uw kind binnenkort 12 jaar en wilt u zijn of haar zorgzaken blijven regelen? Dat kan met een machtiging. Vanwege privacywetgeving hebben we eerst toestemming nodig van de verzekerde.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Lees hier: Hoe kan ik iemand machtigen?

Toestemming geven vanwege privacywet

Wij vinden het belangrijk dat uw persoonsgegevens beschermd worden. De overheid heeft daarvoor een wet vastgesteld. Daarom zullen we nooit zomaar uw persoonsgegevens met iemand anders dan uzelf delen. Of de polis op verzoek van iemand anders aanpassen. De verzekerde moet hiervoor eerst toestemming geven. En dat geldt zelfs al voor kinderen vanaf 12 jaar. Iemand machtigen is zo geregeld via DigiD.

​​Andere vragen over DigiD?​

Op de website van DigiD​ vindt u onder het kopje ​'Vraag en antwoord' de meest gestelde vragen.

​​​